Inbraak- en brandbeveiliging - camerasystemen - noodverlichting – intercom & toegangscontrole

email
facebook

BORGBORG

BORG beveiligingsbedrijf

Fieten en Roos – Issys is een BORG beveiligingsbedrijf, gecertificeerd door Kiwa Nederland. Er zijn twee type BORG kwaliteitsdocumenten:

  • Het BORG-opleverbewijs
  • Het BORG-certificaat

Het gaat hier om een document die gevraagd wordt door verzekeraars. Zo zijn zij er zeker van zijn dat de beveiliging van uw bedrijf of woning in orde is. In veel gevallen geven deze een korting wanneer er een BORG kwaliteitsdocument kan worden verstrekt.

BORG-opleverbewijs

Met het BORG-opleverbewijs tonen wij aan dat de het installeren op een professionele manier is uitgevoerd, op elektronisch of bouwkundig gebied. Het opleverbewijs is een afzonderlijk document. Dit is in sommige gevallen voldoende voor een verzekeringsmaatschappij. Veel verzekeringsmaatschappijen vragen echter wél om een certificaat.

BORG-certificaat

Met het BORG-certificaat tonen wij aan dat de maatregelen op een professionele manier zijn uitgevoerd op elektronisch én bouwkundig gebied. Ook zijn deze maatregelen conform de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI). Dit gebeurt in drie stappen:

  1. Er wordt een correcte inschatting gemaakt van het risico- en beveiligingsniveau
  2. Er wordt een beveiligingsplan opgesteld die geschikt is bij het geconstateerde risico
  3. De maatregelen uit het beveiligingsplan worden professioneel geïnstalleerd

Inschatting van het risico- en beveiligingsniveau

Voor het inschatten van het risiconiveau (klasse 1-4) en het benodigde beveiligingsniveau wordt er gebruik gemaakt van VRKI 2.0 (Verbeterde RisicoKlasseIndeling). Deze wordt voor zowel woningen als bedrijven gebruikt naar attractiviteit van de inboedel/goederen en de waarde hiervan. Lees hier de samenvatting van de VRKI 2.0.

Voor woningen wordt er gekeken naar de totale waarde van de attractieve goederen in de inboedel. Bij bedrijven wordt er gekeken naar de omstandigheden waarop goederen aanwezig zijn. Denk dan aan:

  • Eigen gebruik
  • Winkel/showroom
  • Magazijn
  • De totale waarde van de goederen

Opstellen en uitvoeren beveiligingsplan

Nadat het risico is vastgesteld wordt er een combinatie van maatregelen aangeboden die voor woningen is afgestemd. De maatregelen zijn gebaseerd op het risico en het gedrag van de bewoners. Voor bedrijven is de combinatie afgestemd op het bedrijfsproces en het gebruik van het terrein en de gebouwen.

Tot slot worden de maatregelen uit het beveiligingsplan professioneel geïnstalleerd en krijgt u het certificaat. Zo kunt u aantonen dat uw bedrijf/woning correct en volgens het risiconiveau is beveiligd.

Fieten en Roos – Issys, gespecialiseerd in BORG certificatie

Fieten en Roos – Issys is gespecialiseerd in het volledige proces van het inschatten tot het opleveren van een BORG-gecertificeerde beveiliging van uw woning of bedrijf. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Naam dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar wat Fieten & Roos - Issys allemaal voor u kan betekenen?

wij vertellen het u graag icon arrow right