Inbraak- en brandbeveiliging - camerasystemen - noodverlichting – intercom & toegangscontrole

email
facebook

Noodverlichting


icon inbraakbeveiliging

Noodverlichting

Noodverlichting is verlichting die dient als back-up. Maar wat wil dit nu precies zeggen? Wij leggen het je graag uit.


Vaak leggen mensen een directe relatie tussen noodverlichting en brandveiligheid. Dat komt mede doordat handhaving in de regel een taak is van de brandweer. Het is echter een groot misverstand dat het in de eerste plaats is bedoeld om veilig te kunnen vluchten bij brand. Pas wanneer brand resulteert in spanningsuitval kan het een levensreddende functie bieden.


Noodverlichting dient om mensen in staat te stellen veilig een gebouw te verlaten wanneer de netspanning uitvalt ongeacht de oorzaak.

De noodverlichting blijft branden of zal geactiveerd worden om vervolgens te gaan branden. Uiteraard zijn er ook hier regels en normen. De Arbowet en het Bouwbesluit 2012 vormen de basis. Binnen Fieten & Roos – Issys is een specialist aanwezig die een advies kan geven en samen met u een stappenplan kan opstellen.


Onderhoud noodverlichting

Inspectie van noodverlichtingsinstallaties dient minimaal eens per jaar te gebeuren en is bedoeld om vast te stellen of het systeem voldoet aan alle eisen. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.


Onderschat nooit het belang van preventief onderhoud.


Neem contact met ons op

Benieuwd naar wat Fieten & Roos - Issys allemaal voor u kan betekenen?

wij vertellen het u graag icon arrow right