Inbraak- en brandbeveiliging - camerasystemen - noodverlichting – intercom & toegangscontrole

email
facebook

Noodverlichting


icon inbraakbeveiliging

Noodverlichting

Bent u op zoek naar noodverlichting? Als u een bedrijfspand bezit, bent u verplicht om een veilige vluchtroute te creëren. In geval van nood moet iedereen het gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dit lijkt makkelijk maar door calamiteiten als rookontwikkeling en stroomuitval kan dit met licht uit erg lastig zijn. De verlichting wordt dan ook ingezet als er sprake is van spanningsuitval. Dit betekent dat alle reguliere verlichting is uitgevallen, maar de nood- en vluchtwegverlichting zal blijven branden. Dit komt omdat de noodverlichting een interne batterij bevat.

Waar noodverlichting aan moet voldoen

Een eis voor noodverlichting in uw bedrijfspand is dat er vluchtwegverlichting wordt aangebracht boven de (nood) deuren. De hoeveelheid verlichting en welk soort verlichting geïnstalleerd gaat worden is afhankelijk van de bezettingsgraad van uw pand en in welke ruimtes bijvoorbeeld de meeste bezetting is op een dag.

Jaarlijks een controle

Als u nood- en vluchtwegverlichting via ons heeft laten installeren, zal er een jaarlijkse controle moeten plaatsvinden. Dit wordt gedaan door een specialist van ons. Er wordt naar de goede werking van de verlichting gekeken en of de verlichting nog aan alle eisen voldoet. Na de jaarlijkse controle zal er een certificaat worden uitgegeven. Zo bevestigen wij dat de noodverlichting voldoet aan de eisen van de Arbowet, het Gebruiksbesluit en het Bouwbesluit 2012.

Verschil tussen nood- en vluchtwegverlichting

  • Noodverlichting staat standaard uitgeschakeld en wordt in het midden van ruimtes en gangen aangebracht. Bij noodverlichting brandt er geen licht.
  • Vluchtwegverlichting staat standaard ingeschakeld en moet altijd boven de (vlucht) deuren geplaatst worden. Dit in verband met de vluchtroute. Bij vluchtwegverlichting brandt er wel licht.   

Meer informatie of afspraak maken?

Wilt u weten wat Fieten & Roos – Issys met betrekking tot het leveren en installeren van noodverlichting voor u kan betekenen? Wij adviseren u graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 085 2733900.


Neem contact op

Benieuwd naar wat Fieten & Roos - Issys allemaal voor u kan betekenen?

wij vertellen het u graag icon arrow right