Inbraak- en brandbeveiliging - camerasystemen - noodverlichting – intercom & toegangscontrole

email
facebook


Brandmeldinstallatie

Wat is een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie is een systeem die een brand detecteert en die een melding kan sturen naar de meldkamer en het blussysteem. Ook kan een brandmeldinstallatie ervoor zorgen dat er een stuursignaal aan de systemen voor een ontruiming wordt gegeven.

Waarom is een brandmeldinstallatie essentieel?

Een brand wordt met een brandmeldinstallatie zo vroeg mogelijk ontdekt en hierdoor kan er veel schade voorkomen worden. Een brandmeldinstallatie kan naar meerdere installaties een melding sturen. Zo kunnen bijvoorbeeld de deuren worden opengezet voor evacuatie of kunnen de blussystemen geactiveerd worden.

Is een brandmeldinstallatie verplicht?

Volgens Bouwbesluit kunnen er twee redenen zijn wanneer een brandmeldinstallatie verplicht is. De redenen zijn als volgt:

  1. Wanneer er een doodlopend einde is in het pand, waardoor er maar 1 route is om het pand te verlaten. De vluchtroute wordt hierdoor belemmerd.
  2. De functie van het pand zorgt ervoor dat een brandmeldinstallatie verplicht is. Bijvoorbeeld de grootte/hoogte van het pand of de hoeveelheid ruimtes.

Daarnaast stellen verzekeringsmaatschappijen steeds vaker verplicht dat er een brandmeldinstallatie geinstalleerd moet zijn. Naast verplichtingen rondom brandmeldinstallaties, zijn er ook verplichting m.b.t. noodverlichting en ontruimingsinstallaties.

PvE document

Naast het installeren van een brandmeldinstallatie, is het ook verplicht om een PvE document op te stellen. In dit document staan alle gestelde eisen wat betreft brandmeldinstallaties en/of ontruimingsinstallaties omschreven. Dit is vaak essentieel voor de gemeente, brandweer en/of verzekering. Het opstellen van dit document kunnen wij, Fieten & Roos – Issys, voor u verzorgen.

Onderhoud en controle

Wij bij Fieten & Roos – Issys zijn gespecialiseerd in het installeren van brandmeldinstallaties volgens de NEN 2535, afkorting voor de Nederlandse Norm door Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut. Naast een goede installatie is onderhoud en controle ook essentieel. Voor beheer, controle en onderhoud zijn wij gespecialiseerd.

Meer informatie over brandmeldinstallaties?

Al bijna 25 jaar is Fieten & Roos – Issys gespecialiseerd in beveiliging. Onder andere in brandmeldinstallaties, maar ook in inbraakinstallaties, bouwkundige beveiliging en alarminstallaties. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Informatie aanvragen

Geïnteresseerd in beveiliging voor uw kantoor? Heeft u een vraag of opmerking waarover u met een van onze specialisten wilt spreken? Vul ons contactformulier in, dan bellen wij u terug.


Neem contact op

Benieuwd naar wat Fieten & Roos - Issys allemaal voor u kan betekenen?

wij vertellen het u graag icon arrow right