Inbraak- en brandbeveiliging - camerasystemen - noodverlichting – intercom & toegangscontrole

email
facebook

BrandveiligheidBrandveiligheid

Brandveiligheid thuis

In uw privésituatie wilt u natuurlijk de veiligheid van uzelf en uw familie verzekeren. Voor een ultieme brandveiligheid raden wij aan om rook- en hittemelders te plaatsen. Zo kunt u uzelf en u familie beschermen. Onderneem nu actie en schaf brandbeveiliging aan. U kunt rook- en hittemelders aanschaffen via onze webshop.

Wettelijk verplichtingen brandveiligheid

Voor nieuwbouw en gebouwen die van een andere functie overgaan naar een woonfunctie zijn er wettelijke verplichtingen omtrent brandveiligheid. Hier geldt dat er op elke verdieping één rookmelder aanwezig moet zijn bij de oplevering. Het is daarnaast de bedoeling dat dit ook verplicht wordt gesteld voor bestaande woningen per 1 juli 2022.

Naast de verplichtingen omtrent brandveiligheid voor nieuwbouw is deze er ook voor bestaande bouw met een andere functie dan alleen privé gebruik. Hierbij moet u denken aan woningen die bijvoorbeeld worden gebruikt als studentenhuis of die (deels) worden verhuurd via bijvoorbeeld Airbnb. Deze verplichtingen zijn vastgelegd in Bouwbesluit 2012.

Tips voor brandveiligheid

Veel mensen denken dat een woningbrand hun niet zal overkomen maar toch vallen hier jaarlijks tientallen dodelijk slachtoffers bij en raken er honderden mensen gewond. Naast het installeren van een waarschuwingssysteem in de vorm van brand- en hittemelders is het aanschaffen van een brandblusser en/of een blusdeken iets wat de veiligheid enorm vergroot.

In sommige gevallen is een beginnende brand namelijk nog goed te bestrijden door uzelf. Mits u hier op tijd bij bent en de juiste middelen heeft om deze te bestrijden. Op de website van de brandweer staan daarnaast nog handige tips om de brandveiligheid in uw woning te vergroten.

Brandveiligheid bedrijven

Naast verplichtingen omtrent brandveiligheid zoals hierboven genoemd, zijn deze er ook voor gebouwen met een andere gebruiksfunctie dan de woonfunctie. De regelgeving hierover is ook te lezen in Bouwbesluit 2012. Regelgeving omtrent brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties is hier te vinden. Voor meer informatie over noodverlichting, wat een levensreddende functie kan hebben wanneer brand resulteert in spanningsuitval kunt u terecht op de pagina hierover.

NEN Normen

In sommige gevallen is het dus verplicht een brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie te hebben. Fieten en Roos – Issys is gespecialiseerd in het instaleren van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties volgens de NEN 2535. Daarnaast kan een brandmeldinstallatie alleen effectief blijven functioneren wanneer deze goed onderhouden wordt. Fieten en Roos – Issys is gespecialiseerd in het beheer, controle en het onderhoud van deze installatie volgens de regels van de NEN 2654.

Naast het installeren van deze installaties is het ook verplicht een goed opgesteld PvE te hebben. Een PvE is een document waarin alle, door de eisende partijen, gestelde voorwaarde waaraan de brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie moet voldoen worden omschreven. In de meeste gevallen is de eisende partij de gemeente, de brandweer of de verzekeraar. Het opstellen van een PvE wordt geheel verzorgd door Fieten en Roos – Issys.

Meer informatie over brandveiligheid?

Fieten & Roos – Issys is specialist op gebied van brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties. Voor meer informatie of advies kunt u vrijblijvend contact opnemen.


Neem contact op

Benieuwd naar wat Fieten & Roos - Issys allemaal voor u kan betekenen?

wij vertellen het u graag icon arrow right